Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Öntapadó címke kérdezz - felelek

Öntapadó címke kérdezz - felelek

Egyedi méretű és alapanyagú öntapadós etikett címke gyártása mennyi idő alatt teljesíthető?

Hazánkban öntapadó címkéből egyedülálló méret és alapanyag választékkal rendelkezünk, melyet raktárról másnapra teljesítünk. Abban az esetben, ha mégsem talál megfelelő méretű etikettet kínálatunkban átlagosan 4-6 munkanap alatt gyártjuk az egyedi igényének megfelelő címkét.
Vállaljuk nyomatlan és előnyomással (pl.: céglogó, márkajelzés, változó adat, sorszám, vonalkód) ellátott öntapadós címkék készítését is, 1 színtől akár 8 színig, felxo vagy digitális technológiával.

Milyen méretű és formájú etikett címkék gyártása lehetséges?

Több ezer méretű kivágó szerszámmal (másnéven stanca) rendelkezünk, de igény esetén bármilyen formájú (ovális, kör, egyedi alakos) etikett címke készítését tudjuk vállalni.

Mi a minimálisan rendelhető, vagy gyártható öntapadó címke mennyisége?

Raktáron elérhető több száz féle méretű öntapadó etikett címkénkből 1 tekercs a minimális rendelhető mennyiség, egyei gyártás esetén mérettől függően 5-10.000 címke.

Milyen adatok szükségesek egyedi méretű tekercses címke gyártásához?

  • címke szélesség és magassága
  • címketekercs külső és belső átmérője
  • pályaszám (mennyi címke fusson párhuzamosan egymás mellett a tekercsen)
  • tekercselés iránya (nyomatlan címke esetén 2, előnyomott etikettnél pedig 8 tekercsesléből lehet választani)
  • kiszerelés (mennyi öntapadó etikett címke legyen egy tekercsen)
 

Egyedi etikett címke gyártása esetén milyen alapanyagból lehet választani?

A legnevesebb címke alapanyag gyártók (Raflatac, Herma, Avery Dennison, Budaval, Arcon, Kanzan, 3M, Ritrama, Lintec) termékei állnak rendelkezésre, mellyel minden igény ki tudunk elégíteni. 
Különböző tulajdonságú direkt termál, papír és műanyag (PE, PP, PET, stb.) etikett címke alapanyagok elérhetőek, matt, fényes vagy átlátszó kivitelben. 
Napjainkban egyre több vállalat kötelezi el magát a környezetvédelem mellett, részükre az alapanyaggyártók a legkülönlegesebb etikett címke alapanyagokkal rendelkeznek. Gondolta, hogy létezik már fűből készített címke is?!
 

Milyen módon kell tárolni az öntapadó címkéket felhasználásig?

A külső környezeti tényezőkkel kapcsolatban a legérzékenyebben a direkt termál etikettek, de általánosságban elmondható, hogy minden öntapadó címkét érdemes az általunk küldött csomagolásban tárolni 0 C° és +40 C° hőmérsékleten, 20 - 80% páratartalom között.
A direkt termál azaz hőérzékeny etikett címkéket ezen felül védeni kell a statikus hőhatástól (pl. fűtőtest) és az erős napfénytől, ütődéstől.
 

Milyen öntapadó címkét célszerű használni, ha az igényem, hogy ne lehessen sérülésmentesen vagy egyben eltávolítani a termékről?

Erre a felhasználási területre a biztonsági etikett címkék nyújtanak megoldást, melyek három kategóriába sorolhatóak.

  • Biztonsági bevágású címke: a legalacsonyabb színű védelmet jelenti ez a címke, melynél a gyártás során az etikett felületét apró bevágásokkal látjuk el. A vágásoknak köszönhetően a címke eltávolítása csak darabokban lehetséges.
  • Foszló, destruktív biztonsági címke: ez a típusú etikett már magasabb védelmet biztosít, mint a bevágásokkal ellátott matrica. Ennél a típusnál a címke alapanyagának specialitásából fakadóan csak darabokban, szálakban lehet eltávolítani, újbóli összeillesztése lehetetlen.
  • VOID biztonsági címke: ez a etikett nyújtja a legmagasabb fokú védelmet. A VOID címke speciális ragasztójának köszönhetően az etikett felragasztás után nem távolítható el, vagy nem helyezhető át nyom nélkül. Eltávolítási kísérlet hatására a címke VOID feliratot vagy sakktábla mintát hagy maga után a felületen (alapanyag gyártótól függ).

Milyen öntapadó címkét érdemes használni, ha a felragasztott etikettet később nyom nélkül szeretném eltávolítani a termékről?

A különböző típusú öntapadó címke alapanyagok (papír, direkt termál, műanyag) párosíthatóak speciálisan visszaszedhető ragasztóval, melynek a legfontosabb tulajdonsága, hogy felragasztás után a felületen biztos tapadást nyújt, de nyom nélkül eltávolítható a felületről. A visszaszedhető etiketteket jellemzően kereskedelemben porcelán, üveg és lakberendezési termékek címkézésére használják, de alkalmasak üvegtáblák és ablakok gyártásközi jelölésére is.


Milyen öntapadó címkét célszerű alkalmazni, ha az etikett hűtőházi környezetbe kerül?

Abban az esetben ha lehűtés előtt kerül már felragasztásra a termékre az etikett, megfelelő a normál ragasztóval gyártott címke. Ha a fagyasztott termék felcímkézésre a cél, úgy már speciális hőtűhőzi ragasztóval ellátott címke használata a jó megoldás!

Tartalomhoz tartozó címkék: Öntapadó címke